How to ... nagels vijlen en/of verwijderen

De basisregels

De ruwe kant van de vijl (100 grid) is bedoeld voor het vijlen van het kunstnagelproduct en het inkorten van de nagels.

De 'zachte' kant van de vijl (180 grid) is bedoeld voor het vijlen van je natuurlijk nagels en de afwerking van je vijlwerk.

VIJL NOOIT met de RUWE zijde van de vijl op je NATUURLIJKE NAGEL!

Dit veroorzaakt beschadiging en pijn voor enkele weken en een pijnlijke applicatie en slechte hechting van je nieuwe kunstnagels.

Details

  • Bijt en/of pruts je nagels er nooit af! Dit is niet goed voor je tanden en nog slechter voor je nagels. Je natuurlijke nagelplaat kan hierdoor ernstige beschadiging oplopen, wat gepaard gaat met enkele weken pijn en een pijnlijke applicatie en slechte hechting van je kunstnagels achteraf.


  • Knip je nagels niet, maar vijl! Ookal duurt dit langer! Wanneer je gaat knippen zal je kunstnagel beginnen loslaten, hierdoor kan er zich vuil en dus ook bacteriën nestelen tussen de kunstnagel en je natuurlijke nagel, wat tot schimmelnagels kan leiden.

  • Zet je vijl niet haaks op je nagel, dit zal heel onaangenaam voelen en geen mooi resultaat geven. Je zal de dikte van je kunstnagel zien, plus dit zal onhandig zijn bij dagelijkse handelingen.
  • Hou je vijl altijd onder 45° en vijl horizontaal. Begin met de ruwe zijde van de vijl (100 grid) en werk later af met de zachtere zijde (180 grid).  • Voor een mooi resultaat plaats je je vijl op je hand voor stabiliteit en ondersteuning. Dit vergemakkelijkt het vijlen.
  • Na het inkorten kan je de hoeken afronden of je nagels de gewenste vorm geven. Nu hou je de vijl vlak onder je nagels en maak je gebruik maken van de zachte zijde van de vijl.
  • Wanneer je nagels ingekort zijn en vorm hebben gekregen, kan je ze lakken met je favoriete nagellak. Hierdoor is je uitgroei gecamoufleerd. Weinig mensen zullen het opmerken! Ben je je kleurtje beu? Gewoon verwijderen met nagellakremover en opnieuw lakken.


  • Vergeet ook zeker je handen niet te hydrateren! Zeker nu we onze handen uitzonderlijk veel wassen deze dagen, Dit droogt uit, net zoals de alcoholgels bij veelvuldig gebruik.


  • Denk eens aan je nagelriemen en verzorg deze met een olie. Dit is niet alleen goed voor je nagelriemen, maar zorgt ook voor een gezonde en mooie nagel.